Jongeren krijgen parcours voor rijmanoeuvres

Print
Duffel - De gemeente gaat op het Gustaaf Van der Lindenplein een oefenterrein voor rijmanoeuvres afbakenen. Dat gebeurt op vraag van de Duffelse jeugdraad.
BR>
Dergelijk oefenparcours was een van de aandachtspunten die tijdens een stellingenspel voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezing naar boven kwam. Nu moeten jongeren die met de auto leren rijden, naar het oefenterrein van een rijschool in Terhagen (Rumst). Voor het gebruik van dat terrein moeten ze betalen.

Schepen van Jeugd Patrik Van Herck (CD&V) ziet het voorstel van de jeugdraad best zitten. "Op bepaalde dagen kunnen we hiervoor het Gustaaf Van der Lindenplein ter beschikking stellen. Bovendien zijn we bereid het nodige materiaal door onze eigen technische dienst te laten maken. Van de jeugdraad verwachten we nu een lijstje van wat er precies nodig is en de afmetingen ervan."

Het schepencollege stelt wel twee voorwaarden. "De jeugdraad moet er zelf voor zorgen dat het materiaal tijdig wordt opgesteld en na afloop weer wordt weggehaald. De jongeren moeten zelf ook voor een opslagruimte zorgen", aldus Patrik Van Herck.

CVR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio