Kaaimannen steken de kop op

In Boom is de vzw De Kaaimannen boven de doopvont gehouden met, hoe kan het anders, Rupelwater. De vzw richt zich op (alle) podiumkunsten. Vrijdag 29 juni organiseren De Kaaimannen op de Boomse Kaai aan de Rupel alvast de tweede editie van het evenement Theater aan Twater.

Jan Boey

BR>

In een naar eigen zeggen 'beau disordre' of bevallige wanorde, vonden de Kaaimannen elkaar voor het eerst vorig jaar bij de organisatie van Theater aan Twater. Dat gratis evenement in Boom bracht een mix van onder meer muziek, circus en comedy. "Omdat er vraag is naar een uitbreiding van evenementen of producties, willen we via De Kaaimannen een en ander stroomlijnen", zegt Patrick Poppe van de pas opgerichte vzw.

De achtergrond van deze 'culturele' bende ligt in het improvisatietheater, toneel, stand-upcomedy, muziek, straattheater, animatie, beeldende kunst en de kruisbestuiving van dit alles. "We bewegen ons in de niet-commerciële sfeer en willen ons inzetten voor eigenzinnig podiumtalent. De enige norm daarbij is kwaliteit", weet Patrick Poppe.

In de keuken

Het doel van vzw De Kaaimannen is vierledig: zelf evenementen organiseren als mix tussen lokale amateurkunst en profesionele acts, lokaal talent een podium geven, zelf producties maken en brengen en ten slotte bestaand talent bekender maken en actief promoten. Alle podiumkunsten 'tout court' zijn welkom. "Maar dat podium kan overal zijn, zelfs in de keuken bij mensen thuis. Of als de dijk een podium wordt, een plein een theater of uw huiskamer een cinema, dan zijn we niet ver uit de buurt", besluiten De Kaaimannen.

Jan BOEY

Info: 0475-54.04.05, kaaimannen@telenet.be of www.kaaimannen.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio