Politie doekt plantage op

De politie is dinsdagmorgen binnengevallen in een woning in de Louis Segersstraat in Hingontdekt waar hennepplantjes werden geteeld.

Bert Provoost

BR>

De lokale politie had opgevangen dat er in de woning duistere zaken plaatsvonden. Daarom hielden plaatselijke en federale politiediensten het huis al een tijdje in de gaten. De observatie resulteerde dinsdagmorgen in een grootscheepse inval.

In de kelder stuitten de politiemannen op twee ruimtes waar een zevenhonderdtal hennepplantjes werden geteeld. De plantjes waren bijna oogstklaar. "Het viel op dat de plantage professioneel in elkaar was gezet. Er was een automatisch bewateringssysteem, de elektriciteit werd illegaal afgetapt en er draaiden afzuiginstallaties met koolstoffilters. Zo konden mensen op straat de geur van de cannabis niet waarnemen", zegt Mechels parketwoordvoerder Goedele Van den Brande.

40.000 euro

Volgens de speurders wijst alles erop dat er het voorbije jaar al een keer geoogst werd. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de aangetroffen plantage per oogst zo'n 40.000 euro kan opbrengen.

In het huis was op het moment van de inval enkel de huurder zelf aanwezig, een 28-jarige Nederlander. De man werd opgepakt en verscheen dinsdagavond nog voor de Mechelse onderzoeksrechter. Of er nog meer mensen bij de zaak betrokken zijn, zal de komende dagen duidelijk worden.

Het komt volgens het parket meer en meer voor dat drugsplantages worden opgetrokken in huizen in plaats van in makkelijker opspoorbare loodsen. Het is al de tweede keer in twee jaar tijd dat de politie in de Bornemse deelgemeente een plantage opdoekt.

Bert PROVOOST

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio