Middenstandsraad tovert om tot Commerciële Raad voor Lier

Print
Lier - Na overleg met de Middenstandsraad heeft het stadsbestuur beslist om deze adviesraad te hervormen. De raad krijgt meteen een nieuwe naam.
BR>
De huidige middenstandsraad werd opgericht bij gemeenteraadsbesluit van 8 september 1971. Sindsdien behartigt deze raad vooral de handelsactiviteiten in het centrum van de stad, winkelacties, braderieën en dergelijke. Maar de problemen rond de commerciële activiteiten in Lier werden de voorbije jaren steeds ruimer en beslaan niet langer alleen het stadscentrum, maar het hele grondgebied van de stad.

"Door het wijzigen van de naam, van Middenstandsraad naar Commerciële Raad voor Lier, leggen we er de klemtoon op dat in deze adviesraad alle aspecten van de lokale economie op het grondgebied aan bod kunnen komen. Dit houdt in dat een uitbreiding meer dan waarschijnlijk is. De nieuwe statuten laten bijvoorbeeld toe dat ook de verenigde markthandelaars en verenigingen van zelfstandige beroepen lid kunnen worden. Ik denk hierbij onder meer aan Unizo, Voka en de Bakkersbond van Lier", zegt schepen van Lokale Economie Frank Boogaerts (CD&V/N-VA).

Om een zo ruim mogelijke basis te bekomen, worden alle bekende handelsverenigingen aangeschreven met de vraag of zij lid willen zijn. Zij zullen bovendien met een effectief en een plaatsvervangend lid tegelijk in de vergaderingen kunnen aanwezig zijn. Verenigingen die niet werden aangeschreven, kunnen zich zelf melden. Zij moeten wel aan drie vereisten voldoen: de zetel moet in Lier gevestigd zijn en de vereniging moet minstens tien leden tellen die op het Lierse grondgebied gevestigd zijn.

CVR

Info: 03-8000.517

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio