Decathlon rustig ontruimd

Print
Schelle - In megasportwinkel Decathlon aan de A12 in Schelle deed zich dinsdagochtend een hevige rookontwikkeling voor. Het brandweerkorps van Boom was zoals afgesproken meteen ter plaatse, want het ging om een oefening. Een geslaagde oefening, want de ontruiming van de winkel verliep vlot.
BR>
In een mum van tijd stonden het 25-tal personeelsleden en behoorlijk wat klanten al buiten op de parking. De ontruiming van de winkel verliep rustig. "Het is belangrijk dat iedereen van het personeel de procedures bij een evacuatie kent. Ten slotte werken we hier in z'n totaliteit toch met zo'n 75 mensen. Daarom houden we met het personeel elke maand een oefening, maar dan voor de openingstijd", zegt Bart Van Dyck van Decathlon.

"Maar op de duur wordt dat een gewoonte en komen er reacties als zouden we nu naar buiten gaan of niet?. Daarom wilden we nu eens een oefening houden mét klanten in de winkel. We wilden nagaan of het personeel ook de klik maakt als het snel moet gaan", legt Van Dyck uit.

Samen met exploitatieverantwoordelijke Kurt Vermeiren en brandweercommandant François Van den Eynde stak hij het scenario voor de oefening in mekaar. Met een krachtige rookmachine werd in een technische bovenruimte rook ontwikkeld. De brandweercommandant, incognito in de winkel aanwezig, sloeg als klant alarm. Een brandweerwagen die kwam aanrijden, maakte het allemaal nog 'echter'.

Het personeel wist van niets. "Moeten we nu echt de dagverantwoordelijke verwittigen?" vroegen twee verkoopsters zich af. "Het is géén oefening", verzekerde een verkoopster een cliënte bij het naar buiten gaan. "De brandweer is hier wel héél snel", begon het nadien te dagen.

De 'scenaristen' waren tevreden. Na ongeveer een halfuurtje kon de winkel weer open. De klanten kregen voor het ongemak nog een leuke attentie van Decathlon.

Bart ROGGEMAN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio