Restaurant onder Siniscoop heeft toekomst

Print
Sint-Niklaas - Er wordt druk gezocht naar een nieuwe toekomst voor de commerciële ruimten onderaan het Siniscoopcomplex. Elektronicagigant Media Markt hapt voorlopig niet toe. Aanvullende faciliteiten om een congrescentrum te realiseren, behoren tot de mogelijkheden.
BR>
Toen bioscoopcomplex Siniscoop iets meer dan drie jaar geleden de deuren opende, hoopten een aantal handelszaken op de gelijkvloerse verdieping een graantje mee te pikken van de volkstoeloop. Dat verliep niet voor iedereen zoals verwacht. E5 Mode en Sport Factory sloten al de deuren. De afstand vanuit de Stationsstraat bleek te groot om een vlotte circulatie over de 'Ramblas' te garanderen.

Toch biedt het complex een groot potentieel. Elektronicagigant Media Markt was geïnteresseerd, maar de ruimte levert te veel technische problemen op.

Een nieuwe piste dook op naar aanleiding van een mogelijke overname van het ook al failliet gegane Ozzy Kaffee. De combinatie van de zalen van de Siniscoop met bijkomende restaurant- en vergaderfaciliteiten zouden er een geschikt congrescentrum van kunnen maken.

"Regelmatig krijg ik vragen van organisaties die in Sint-Niklaas een congres willen organiseren omdat de stad zo centraal ligt. Voor groepen van pakweg 600 mensen kunnen wij voorlopig niets aanbieden. Siniscoop biedt hier mogelijkheden", maakt centrummanager Pieter De Wilde de bedenking.

KD
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio