Ros Beiaardcomité gaat ommegangen organiseren

Print
Dendermonde - Onder het voorzitterschap van burgemeester Piet Buyse (CD&V) is in Dendermonde het startschot gegeven voor de voorbereidingen van de Ros Beiaardommegang in 2010. Tijdens haar eerste vergadering van het Ros Beiaardcomité werd beslist om de vereniging om te vormen tot een vzw.
BR>
"Het Ros Beiaardcomité, dat de Ros Beiaardommegang organiseert, is momenteel een feitelijke vereniging", stelt burgemeester Piet Buyse vast. "Dat heeft enkele juridische nadelen. De structuur van een vzw biedt betere mogelijkheden. We hebben al een eerste ontwerp van de statuten doorgenomen en later zal ook de gemeenteraad zich hierover moeten uitspreken."

Het is ook de bedoeling dat de nieuwe vzw ook de jaarlijkse reuzenommegangen Katuit gaat organiseren. "Het Ros Beiaardcomité werkt voorlopig eens om de tien jaar aan een grote ommegang", vertelt diensthoofd Toerisme en Stadspromotie Franki Hervent, die de ommegangen van afgelopen decennia regisseerde. "Dat zorgt ervoor dat er heel wat ervaring verloren gaat. Door de jaarlijkse organisatie van Katuit, blijft er een continuïteit gegarandeerd."

Als alles volgens plan verloopt, kan de vzw operationeel zijn in het najaar, zodat in 2008 kan worden gestart met de inhoudelijke werking en de oprichting van werkgroepen. Later dit jaar zal het comité ook nog een datum voor de stoet bepalen.

RaMo
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio