Fietsers niet toegelaten op Scheldedijkpad in Temse

Print
Temse - Het Scheldedijkpad tussen de Wilfordkaai en de Lange Dreef, aan het vroegere stort van Temse, is op dit moment verboden terrein voor fietsers. Dat is een gevolg van de werkzaamheden voor het project van de tweede Scheldebrug die langs de Temsese Scheldeoever zijn gestart.
BR>
Het Scheldedijkpad aan de vroegere aanlegsteigers van de Watersportvereniging is momenteel niet toegankelijk, omdat de onmiddellijke buurt ervan wordt gebruikt als stockageruimte bij de aanleg van de tweede Scheldebrug. Er wordt ook een nieuwe loskade voor het bedrijf Belgomine-Van Riet gebouwd. In principe zouden fietsers vanaf de Wilfordkaai een ommetje kunnen maken langs de Consciencestraat, Kasteelstraat, Fonteinstraat en Fonteinse dijk om daar weer de Scheldedijk op te rijden. Omdat het pad op de Fonteinse dijk gemiddeld slechts 40cm breed is en niet is geasfalteerd, vinden de afdeling Zeeschelde en de lokale politie het echter niet veilig genoeg om de fietsers langs daar te sturen.

Daarom wordt het Scheldedijkpad tussen de Fonteinse dijk en de Lange Dreef, zowat 1,3km lang, nu ook afgesloten voor fietsers. Fietsers die langs de Schelde van Temse naar Steendorp willen, mogen in de Fonteinstraat niet langer afslaan richting Fonteinse dijk, maar moeten verder rijden langs de Oostberg en de Lange Dreef. Aan de visvijvers van de Fonteinvissers kunnen zij weer op het Scheldedijkpad raken. Voetgangers kunnen het Scheldedijkpad wel blijven gebruiken.

GeNo>
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio