Marc Maes wil zilverfonds spijzen

Print
Lokeren - De stad heeft een eigen zilverfonds met een startkapitaal van 7 miljoen euro. Fractieleider Marc Maes van Open Vld wil dat verdubbelen.
BR>
Het zilverfonds moet dienen om de werkgeversbijdrage van de stad voor haar ambtenaren en mandatarissen te betalen als die de pensioenleeftijd bereiken. Uit studies blijkt dat die bijdrage zal verdubbelen om de pensioenen betaalbaar te houden. In februari werd daarom een zilverfonds opgericht. Het startkapitaal kwam van de opbrengst van aandelen die de stad bezit in Electrabel, Suez en Telenet.

Marc Maes stelt dat er nog voldoende geld beschikbaar is voor een tweede injectie van ruim zeven miljoen euro. "Er zal dan 15 miljoen euro in het zilverfonds zitten. Op basis van de beschikbare cijfers kan ik met grote waarschijnlijkheid stellen dat dit voldoende zal zijn om de betaalbaarheid van de pensioenen van de stad en OCMW te verzekeren", motiveert Maes zijn voorstel.

"Het is niet omdat ik geen schepen van Financiën meer ben dat deze bekommernis verdwenen is", voegt Maes er fijntjes aan toe. Of het huidige schepencollege zijn voorstel overneemt, moet blijken uit de beleidsnota die eind april klaar moet zijn.

DVR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio