Muzikale neven in finale Music Live Izoï en Orestis mogen optreden in concertgebouw Brugge

Een gitaar en een trompet en hun eigen stemmen. Met die wapens slaagden Izoï De Munck en Orestis Tsimbiropoulos er in de finale van de muziekwedstrijd Music Live te bereiken. Een wedstrijd voor jong talent, de twee Lokerse neven worden dit jaar 19 en 16 jaar.

Dirk Van Reusel

BR>

Hun vaders vormden ooit Duo Belgreco. Hun zussen zijn muzikaal getalenteerd, de broer van Izoi heeft een eigen groepje, een nicht is violiste bij The Night of The Proms en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan om gewoon te zeggen dat ze muziek met de paplepel meekregen. Ze spelen allebei gitaar, maar jonge mensen willen wel eens iets anders en dus schafte Izoï zich een trompet aan. Gitaar en trompet is een ongewone combinatie, maar wie het hoort, is snel verkocht. Zo ook de juryleden van Music Live.

"We waren al blij dat we de voorronde haalden, daarna nog blijer dat we door de halve finale geraakten en nu zijn we bij de tien finalisten, dat is fantastisch", verwoordt Izoi hun euforie. Music Live is een project van Jeugd en Muziek Vlaanderen. Een wedstrijd om jong talent te ontdekken met als enige voorwaarde tussen 12 en 19 jaar oud zijn, het muziekgenre is volledig vrij. "In de finale zit ook een gitaarklas uit een muziekschool, het gaat dus van klassiek tot rock. Wij omschrijven onze muziek als pop."

Concertgebouw

150 jongeren namen deel aan de wedstrijd en speelden telkens vijftien minuten voor een jongeren- en een vakjury. Op 29 april treden de tien overblijvers op in het Concertgebouw in Brugge. "Het zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat we in zo'n grote zaal mogen optreden", lachen de twee. "Er zijn zoveel jonge groepjes die willen spelen dat de jeugdhuizen overspoeld worden met aanvragen om gratis te mogen optreden. Dat wij in het Concertgebouw in Brugge mogen spelen is dus echt wel bijzonder."

"De eerste prijs is een concertreis naar Zweden, dat zien we natuurlijk wel zitten, maar ook de andere prijzen zijn zeker de moeite zoals een aankoopcheque bij een muziekwinkel of een demo-opname. Er zijn vijf prijzen te verdelen dus hebben we een kans op twee om iets te winnen", bekijken Izoï De Munck en Orestis Tsimbiropoulos het optimistisch. "Ik heb een Griekse naam en daar ben ik wel fier op, maar voor de rest ben ik een gewone Vlaming die ieder jaar naar Griekenland op reis gaat. Mijn vader is een Griek en die ontmoette de ouders van Izoï in Congo. Zij brachten hem mee naar Lokeren en zo leerde hij mijn moeder kennen", besluit Orestis.

Dirk VAN REUSEL

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio