Commissaris springt boef achterna in Schijn

Print
Deurne - Het benzinestation op de hoek van de Ter Heydelaan en de Alfons Schneiderlaan werd werd maandagavond even voor 20u door drie gewapende mannen overvallen. De 42-jarige vrouw uit Deurne, die er aan het werk was, werd bedreigd met een pistool.
BR>
De overval ging zodanig snel dat de aanwezigen in café "The Great Old" aan de overkant van de straat er niet eens iets van merkten. De drie mannen vielen even voor 20u de winkel van het benzinestation binnen. Twee van hen waren gemaskerd, de derde niet.

De vrouw die er aan het werk was, werd onmiddellijk brutaal tegen de grond geduwd. Ze werd bedreigd met een vuurwapen en de overvallers eisten het geld uit de winkel. Uiteindelijk gingen ze aan de haal met de inhoud van de kassa en namen ze nog wat pakken sigaretten mee uit de rekken. Ze liepen dan naar buiten en reden weg met gierende banden. Blijkbaar stond een wagen met chauffeur op hen te wachten.

Gestolen wagen

Een man van 27 uit Deurne zag dat gebeuren. Hij wou net de videotheek naast het benzinestation binnen gaan en zag de overvallers weg rijden. Hij kon de nummerplaat van de wagen noteren. Die was enkele dagen eerder als gestolen geseind. Het signalement werd onmiddellijk via de politieradio doorgegeven. Een commissaris van de lokale politie van Antwerpen reed net over de Hooftvunderlei en kruiste de vluchtwagen. Hij zette meteen de achtervolging in. Aan de verkeerslichten ter hoogte van het Sterckxhof kon de vluchtwagen klemgereden worden. Daar sprongen twee mannen uit de wagen. Zij zetten het op een lopen, het park in. De chauffeur en de derde overvaller maakten zich snel met de wagen uit de voeten.

De kerels die te voet op de vlucht waren, kozen in het park elk hun eigen weg. De commissaris bleef één van hen volgen. Die gooide een vuurwapen in de struiken. Hij sprong wat verder in het Schijn om de politieman af te schudden, maar die sprong hem achterna en kon hem uiteindelijk aanhouden. Het ging om een man van 20 uit Borgerhout, die meegenomen werd naar het politiebureau, maar in alle toonaarden ontkende dat hij bij de overval betrokken was. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Zijn medeplichtigen worden nog opgespoord. De buit werd onder een geparkeerde wagen teruggevonden.

JpdL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio