Sirenes gaan loeien

Print
Antwerpen - De elektronische alarmsirenes, die opgesteld staan in risicozones rond nucleaire en Seveso-bedrijven, worden morgen donderdag tussen 8.45u en 10.15u getest.
BR>
Op meer dan 50 plaatsen in Antwerpen en omgeving geven de sirenes dan een nucleair alarmsignaal. Dat is een gemoduleerde huiltoon, die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal melden de luidsprekers van de sirenes de gesproken boodschap "Proefsignaal".

De elektronische sirenes, die sinds enkele jaren worden opgesteld in welbepaalde risicozones rond nucleaire centra en Seveso-bedrijven worden dagelijks op hun gebruiksklaarheid getest, maar dat gebeurt dan door middel van stille testen, via het radionetwerk van de Civiele Bescherming. Ze zijn niet hoorbaar voor de bevolking. Af en toe worden ook luide testen uitgevoerd, zoals nu dus.

Wie vragen over de testen heeft, kan donderdag van 8.30 tot 16 uur terecht op het gratis nummer 0800 94 113. Eventuele reacties naar aanleiding van de sireneproeven kunnen bezorgd worden aan heidi.vandekerckhove@ibz.fgov.be.

Bijkomende informatie over het alarmeringsnet van de Civiele Veiligheid: www.seveso.be.

JpdL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio