Nieuwbouw voor kinderen

Print
Zwijndrecht - De gemeente Zwijndrecht heeft een positief advies goedgekeurd inzake de bouw van de nieuwe locatie van het kinderenopvangcentrum Kobbe in burcht. Intussen moeten eerst in het oude centrum toch nog enkele veiligheidswerken gebeuren. Als alles naar wens verloopt zou de nieuwe Kobbe begin 2009 operationeel moeten zijn.
BR>
De gemeente Zwijndrecht heeft begin dit jaar de eerste steen voor de nieuwe Kobbe – die ze vorige jaar al beloofde - nog niet gelegd. Het huidige Kobbe-gebouw in de Dorpstraat in Burcht voldoet niet aan de eisen van de nieuwe normen van de brandveiligheid.

De gemeente en de Zwijndrechtse Huisvestingmaatschappij werken daarom samen om een nieuw kinderopvangcentrum op te richten in Burcht. De gemeente dacht daarvoor aan een braakliggend terrein ter hoogte van de Kerkstraat dat eigendom is van de gemeente. De Zwijndrechtse Huisvestingsmaatschappij zal dit terrein verwerven voor het bouwen van de nieuwe buitenschoolse kinderopvang (Kobbe) en tegelijk ook van een nieuwbouw met acht appartementen.

De huidige Kobbe, in de Dorpstraat, wordt na de verhuis door de Zwijndrecht Huisvestingsmaatschappij aangekocht. Die wil het oude gebouw dan afbreken om er een ander project te realiseren met tien appartementen, garage en winkelruimte. "We werken heel goed samen met de gemeente Zwijndrecht. Ze staat volledig achter de bouw van sociale woningen," vertelt de directeur van De Zwijndrechtse Huisvestingsmaatschappij.

Intussen wil de gemeente in het huidige gebouw een aantal herstellingen van muren en trappen uitvoeren, zodat alles in orde is met de veiligheid. Maar voor die verbouwing is het eveneens wachten op een bouwvergunning. Die wordt over enkele maanden verwacht. "Het gebouw werd inderdaad te klein en we hebben nood aan meer ruimte. We hopen dat we tegen eind 2008 al verhuisd kunnen zijn, zodat we begin 2009 effectief de kinderen in de nieuwbouw kunnen opvangen," aldus Ann Van Damme, schepen van jeugd en kinderopvang.

MaAm
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio