Dief bekent 22 inbraken

Print
Antwerpen - Een 36-jarige man uit Antwerpen bekende zopas 22 inbraken die hij vooral in Antwerpen pleegde. Bijkomende inbraken in Zoersel moesten de uitstap naar zijn opgenomen vriendin goedmaken.
BR>
Zijn 43-jarige kompaan uit Antwerpen ontkent alles. Maar de lokale recherche, sectie Eigendommen, vond overweldigende bewijzen. De enige keer dat kompaan Abdel T. (43) iets bekende, was na de poging inbraak die hij samen met hoofdverdachte Patrick G. (36) pleegde bij begrafenisondernemer De Cock op de De Bruynlaan. De twee konden moeilijk ontkennen, want een getuige had hen op een laddertje zien kruipen om het lijkenhuisje binnen te dringen. De politie vond vingerafdrukken op het in het Ferre Gruignard-plantsoen weggegooide laddertje en op een steekkar, die ze bij hadden om de kluis te vervoeren.

Patrick G. ging al snel tot bekentenissen over, een reeks van liefst 22 inbraken en diefstallen. Abdel T. zag dat niet zo en ontkent alles. Maar zijn echtgenote stond een huiszoeking toe, zodat heel wat gestolen spullen aan de oppervlakte kwamen. Daarbij onder meer een boekentas van Prada. Die dure tas werd gestolen bij een inbraak in de Montebellostraat. De eigenaar merkte op dat merkbrillen verdwenen waren, maar ook een duur horloge, juwelen, diamanten en 23.000 euro. Bovendien stelde hij vast dat de indringers de nacht hadden doorgebracht in zijn huis en bed.

Het geld werd uiteraard verbrast. Een gestolen armband, bezet met diamanten, gaf Patrick eerst aan zijn vriendin. Maar in de gevangenis luisde hij het sieraad weer af en gaf het aan een bewaakster. Die wordt intussen vervolgd voor heling. In een ander dossier moet de bewaakster zich verantwoorden voor het regelen van drugs in de gevangenis.

Een andere keer vroeg Patrick G. niets, maar stal hij gewoon de handtas van zijn vriendin. Toch toonde de man ook genegenheid, zoals toen hij haar ging bezoeken in de kliniek in Zoersel. Maar om zijn trips te verantwoorden pleegde hij wel twee inbraken en een diefstal in de Kempense gemeente.

JVB
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio