Taalgebruik Vlaams Belang schokt districtsraad

Print
Borgerhout - De fractieleiders van sp.a-spirit-Groen!, CD&V-N-VA en Open Vld hebben Walter Wegge, fractieleider Vlaams Belang, in een open brief gevraagd zich te distanciëren van het taalgebruik van districtsraadslid Marc De Meyer (Vlaams Belang) tijdens een interpellatie in de districtsraad van Borgerhout.
BR>
De interpellatie van Marc De Meyer betrof de lokale brochure van de Borgerhoutse afdeling van spirit. Hierin neemt spirit afstand van het hoofddoekverbod voor loketpersoneel. "Hoewel hij zijn interpellatie niet letterlijk heeft voorgelezen zoals het op papier staat, kunnen wij dit niet tolereren", zegt Stef Lauwers, fractieleider sp.a-spirit-Groen!. "De Meyer noemt het stadspersoneel dat een hoofddoek draagt "islamitische extremisten (...) die de autochtone bevolking provoceren met hun anti-westerse kledij (...) en die steun betuigen aan 'democratische' groeperingen als Al Qaida, de Taliban en de islamitische jihad"."

"Mensen die een hoofddoek dragen automatisch extremistisch noemen en beschouwen als supporter van Al Qaida, is een brug te ver. De discussie over een hoofddoek voor loketpersoneel is legitiem, maar heeft te maken met verschillende opvattingen over de neutraliteit van de staat, en dus niet met islamitisch fundamentalisme. Dit is een grove veralgemening en is ronduit beledigend voor een deel van de Borgerhoutse bevolking. Wij hopen dat Walter Wegge erop toeziet dat dergelijke uitschuivers zich niet meer voordoen."

KVH
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio