Treinen rijden anders dit weekend

Print
Antwerpen - Van vrijdagavond tot dinsdagochtend werken Infrabel en TUC Rail in het station Berchem dag en nacht aan de sporen, bovenleiding en seininrichting. De treinen naar Oostende en Kortrijk/Rijsel vertrekken op 7, 8 en 9 april in Berchem. De treinen uit Neerpelt en Turnhout en de stoptrein uit Sint-Niklaas rijden via het Ooststation naar Antwerpen-Centraal.
BR>
De werkzaamheden in Berchem kant Antwerpen-Centraal zijn ingrijpend. Zo worden twee nieuwe Engelse wissels geïnstalleerd. De spoorbedding wordt volledig vernieuwd. Om de trillingen te beperken worden ballastmatten aangebracht. In het pinksteweekend van 26, 27 en 28 mei worden nog wissels gelegd. Die werkzaamheden zijn minder ingrijpend.

"Na de installatie van de nieuwe wissels komen er meer mogelijkheden op gebied van exploitatie", zegt woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel, de beheerder van het Belgische spoornet.

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer.

* De treinen naar Oostende en Kortrijk/Rijsel vertrekken in Berchem.
* De treinen vanuit Neerpelt, Turnhout en Sint-Niklaas (stoptrein) rijden via Antwerpen-Oost (hier verandert de trein van rijrichting) naar de Middenstatie. Dit zorgt voor een vertraging van vijf tot tien minuten.
"Wij zullen de reizigers zo optimaal mogelijk informeren met onder meer affiches en via de omroepinstallaties in treinen en stations. De buurtbewoners worden eveneens op de hoogte gebracht van de werkzaamheden", belooft Frédéric Petit.
HWr

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio