Portretten koningspaar blijven hangen

Het pleidooi van raadslid Piet Hoeben (Vlaams Belang) tijdens de jongste gemeenteraadsvergadering om de portretten van het koningspaar uit de raadzaal te verwijderen, kreeg weinig bijval van de overige leden van het college.

Justa Willemijn

BR>

Piet Hoeben wijdde namens zijn partij flink uit over de geschiedenis van het huis Saksen-Coburg en schetste een negatief beeld. Vlaams Belang vindt dat de koninklijke portretten een misplaatste glamour en romantiek uitstralen, en dat de gewone medemens zo op een verkeerde wijze aan het dromen wordt gezet.

Hoeben:"De eer voor deze mensen is misplaatst. Vallen ze van hun voetstuk, dan is de teleurstelling voor velen dubbel groot. Hier zouden mooie Vlaamse schilderijen moeten hangen." Hij eiste vervolgens een stemming op naam. Wat de volgende uitkomst op leverde: elf leden van Open VLD, vijf leden van CD&V en het enige raadslid voor GROEN! stemden voor houden. De zes raadsleden van het Vlaams Belang waren tegen, en twee van CD&V onthielden zich van stemmen. De portretten van koning Albert en koningin Paola zullen dus blijven hangen in het gemeentehuis van Schilde.

WJMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio