Vijftal ontvoert man wegens drugsschuld

Print
Willebroek - Het gerecht in Mechelen heeft drie van de vijf mannen opgepakt die zondagavond betrokken waren bij een kortstondige ontvoering van een 22-jarige man uit Willebroek. De zaak draait rond een nog niet vereffende drugsschuld.
BR>
De Willebroekenaar maakte zondagavond in het gezelschap van een rolstoelpatiënt een wandelingetje in de Rode Kruisstraat. Plots kwam er een auto naast hem gereden. De inzittenden sleurden de 22-jarige man in het voertuig. De rolstoelpatiënt lieten ze achter. Die sloeg alarm bij de politie.

De vijf inzittenden in de auto namen hun slachtoffer mee naar een wat afgelegen plek. Daar dwongen ze hem om in de koffer van een andere auto te gaan liggen. Ze bedreigden hem met de dood en gaven ze hem zware klappen en een messteek in de arm. Blijkbaar zou de gekidnapte man nog in het krijt staan voor drugsgeld.

De ontvoerders dwongen hun slachtoffer om met een gsm contact op te nemen met zijn familie. Die moest het geld op een plek in het Willebroekse komen overhandigen. Maar de familieleden verwittigden de politie.

Helikopter

Vier belagers reden naar de afgesproken plaats. Maar toen ze de agenten zagen, maakten ze rechtsomkeer. De politie zette daarop een helikopter in om de boeven op te sporen. Die voelden de grond onder hun voeten te warm worden en lieten de ontvoerde man vrij aan de sporthal in Tisselt.

Tijdens de nacht kon de politie, op aanwijzingen van de Willebroekenaar, drie ontvoerders arresteren. De anderen zijn nog spoorloos. De opgepakte mannen zijn afkomstig uit Willebroek. Een van hen is minderjarig. De twee anderen zijn ter beschikking gesteld van de Mechelse onderzoeksrechter. De Willebroekenaar herstelt intussen van zijn verwondingen in het ziekenhuis.

LDN
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio