Vrolijk designhuis voor vogels en vlinders

Vrolijk designhuis voor vogels en vlinders

Vrolijk designhuis voor vogels en vlinders

Print
In Scandinavië wonnen de decoratieve Multiholkvogelhuisjes al een prijs. Nu zijn de design broed- en voedervilla’s voor huismussen, koolmeesjes en roodborstjes via een Nederlandse invoerder ook bij ons in België verkrijgbaar. Ook voor vlinders heeft Multiholk vrolijke thuishaventjes.
BR>
De vogelhuisjes zijn vervaardigd uit larikshout en ideaal voor kleinere vogels zoals de mees, de boomklever en de bonte vliegenvanger. Doordat de ingang klein is, krijgen roofvogels geen vat op de nu veilig afgeschermde broedplek. Door het gebruik van hardhout voor de invliegopening kunnen ook spechten niks uitrichten. De Multiholk-huisjes zorgen voor een vrolijke noot in je tuin. Zo kan je kiezen uit romantische Zwitserse chalets, een nieuwbouwhuis of zelfs een flatgebouw. Ventilatie-openingen zorgen op warme dagen voor een lekker fris huisje. De Multiholk beschikt over een speciale klimwand voor de jongen.

In de herfst en de winter wordt het broedkastje gebruikt als voederhuisje. Binnen gaat dan de broedopening dicht en wordt de in twee compartimenten te verdelen voedselcontainer (2 liter inhoud) gevuld. Met twee soorten voer komen verschillende soorten vogels naar dit kleurige eetcafeetje.

Vlinders Leuk aan deze collectie is dat er ook aan de vlinders wordt gedacht. De decoratieve vlinderhuisjes zijn ideale schuilplaatsen voor de kleine vos, de dagpauwoog en de citroenvlinder. Zij kruipen graag in kleine gaten voor een winterslaapje. Door de vlinderkast te vullen met schors is het een lekker afgedekte ruimte waar vlinders veilig kunnen rusten.

Aan deze architecturale pareltjes voor onze gevleugelde vrienden hangt wel een prijskaartje. Ze kosten gemiddeld 50 euro. Of vogels sneller gecharmeerd worden door zo’n mooi huisje blijft de vraag, maar het zijn wel originele blikvangers in de diervriendelijke tuin.
Nu in het nieuws