Agenten lossen schoten bij wilde achtervolging op Lierse ring

Print
Lier - Tijdens een helse achtervolging in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben agenten schoten gelost op een voertuig dat aan een alcoholcontrole wilde ontsnappen en roekeloos voor de vlucht koos. De bestuurder van het vluchtende voertuig ramde een paar combi's en probeerde de agenten omver te rijden.
In de wagen zat een ruziënd koppel. Een 34-jarige man uit Tremelo had zijn 27-jarige partner uit Schriek na een hoogoplopende discussie in hun auto, een Nissan Micra, gesleurd. De man was danig over zijn toeren door de woordenwisseling en scheurde wild met de wagen rond. In Borsbeek botste hij op een wodca-controle. Een politiepatrouille zag de wagen aan hoge snelheid voorbijrazen en zette de achtervolging in, net als tal van andere beschikbare politieploegen in de buurt.

Op de ringweg van Lier probeerde de politie het voertuig staande te houden met wegversperringen, maar de bestuurder van de Nissan vlamde dwars over de middenberm om die te ontwijken. De agenten die de versperringen aan het optrekken waren, moesten in laatste instantie wegspringen voor de roekeloze chauffeur.

De wagen ramde in zijn verdere vlucht een paar combi's, waardoor de politie het vuur opende. Enkele schoten werden in de richting van het voertuig gelost. Die bleef echter voortrijden. De inzittenden werden niet geraakt.

Uiteindelijk kon een combi de dolle chauffeur stoppen door in Berlaar de weg te versperren. Ter hoogte van de Aarschotsebaan met Steenbeek in Berlaar vlamde de Nissan op de politiewagen. Het vluchtende voertuig werd weggeslingerd en kwam tot stilstand in de gevel van een bedrijf. De twee inzittenden werden er door de politie uitgehaald en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging, alvorens te worden verhoord. De vrouw werd al snel vrijgelaten. De man wordt beticht van poging tot doodslag op de politiemannen en tal van verkeersinbreuken. Hij is zaterdag ter beschikking gesteld van het parket.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio