Moeder slaat jeugdrechter

Een jonge vrouw uit Dendermonde viel dinsdagvoormiddag een jeugdrechter aan, vlak nadat die had verteld dat haar kind zou worden geplaatst. De 22-jarige Chrissy S. werd aangehouden door onderzoeksrechter Van Cauteren.

Roel Van Hofstraeten

BR>

Het zijn woelige dagen voor de Dendermondse magistratuur. Maandag verijdelde de politie het plan om een aangehouden verdachte te bevrijden uit de zittingzaal in het gerechtshof, dinsdagochtend viel een dolgedraaide moeder jeugdrechter Sabbe aan.

De 22-jarige Chrissy S. uit Dendermonde moest bij de jeugdrechter komen in verband met haar kind. De moeder kampt met een drugsprobleem, onder meer daarom werd haar kind uit huis geplaatst door de rechter. Zo gauw rechter Sabbe haar beslissing had meegedeeld, ging Chrissy S. door het lint.

Ze voerde een rechtstreekse aanval uit op rechter Sabbe en haalde daarbij lelijk uit. Nadien zette ze het op een lopen. De jeugdrechter verwittigde meteen haar collega's bij het parket. Openbaar aanklager De Man liet de politie van Dendermonde een zoektocht houden naar de dolgedraaide moeder.

Het duurde niet lang voor ze werd gevonden en opgepakt. Het parket leidde haar voor bij de onderzoeksrechter en vroeg om haar aanhouding. Onderzoeksrechter Van Cauteren ging daarop in. "De gepleegde feiten zijn bijzonder ernstig", zegt woordvoerder Theo Byl van het Dendermondse parket. "Het gaat hier immers om slagen aan een persoon in uitoefening van zijn mandaat, wat op zich al een verzwarende omstandigheid is. Maar dit alles wijst ook op een gevaarlijke ingesteldheid van de betrokken vrouw."

Haar uitval kan haar duur te staan komen. Ze riskeert een gevangenisstraf van twee maanden tot twee jaar en een geldboete van 275 tot 2.750 euro.

Roel VAN HOFSTRAETEN

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio