Celgenote doet boekje open over Nikki Jorens

Celgenote doet boekje open over Nikki Jorens

Celgenote doet boekje open over Nikki Jorens

Print
Antwerpen - Annik 'Nikki' Jorens (33), die samen met haar ex-minnaar Tom Van Eester (27) terecht staat voor de moord op haar vriend Danny Van Aelst (31) uit Kontich heeft vrijdag in de rechtszaal opnieuw een opdoffer van jewelste gekregen.
Haar vroegere celgenote Tania verklaarde dat Nikki tegen haar gezegd had dat Tom wel bij haar kwam aankloppen, nadat hij Danny had neergeschoten, iets wat Nikki tot op de dag van vandaag blijft ontkennen.

Tom, Nikki en Danny zaten verwikkeld in een driehoeksverhouding, die op 24 december 2004 fataal afliep. Tom beweert dat Nikki hem tot de moord aanzette, maar zij ontkent dat met klem. Ze verklaarde donderdag tijdens haar verhoor nog dat ze een maand voor de feiten definitief voor Danny had gekozen en dat hij de man van haar leven was.

Maar in de cel gedroeg ze zich alles behalve als een rouwende weduwe. Zo mocht ze op een bepaald moment het strafdossier inkijken. Haar advocaat had haar gewaarschuwd dat er een map instak met foto's van Danny's dode lichaam en dat ze die maar beter niet kon bekijken. Maar Nikki bekeek de foto's toch. Toen ze terug kwam, vroeg haar celgenote Tania vol medeleven hoe het met haar ging.
"Goed, want ik heb mijn sjoeke nog eens in zijnen blote gezien", antwoordde Nikki.

Ze bleef ook contact zoeken met Tom, die in dezelfde gevangenis als zij was opgesloten. Hij had tijdens het onderzoek verklaard dat hij vlak na het neerschieten van Danny bij Nikki was gaan aanbellen. Ze zou toen gezegd hebben dat hij Danny maar moest laten liggen en dat hij wel gevonden zou worden.
"Nadat hij dat verklaard had, stelde ze alles in het werk om Tom te zien. Ze zei dat, wanneer ze hem zou vertellen dat ze hem nog graag zag en dat ze op hem zou wachten, hij die verklaring wel weer zou intrekken. En het lukte haar nog ook", verklaarde Tania.

Maar de verklaring van Tom zou wel de waarheid zijn. "Tegen mij heeft ze ook verteld dat Tom die ochtend is komen aanbellen, maar aan de speurders heeft ze dat altijd ontkend." Toen de assisenvoorzitter Nikki daarmee confronteerde, verklaarde ze dat ze zo maar wat gezegd had om van Tania's gezaag af te zijn.

Manziek

Naast de ontboezemingen die Nikki aan haar celgenote had gedaan, deden ook de verhalen over haar onstuimige liefdesleven haar beslist geen goed.
Zo was het niet uitzonderlijk dat ze met twee of drie mannen tegelijk aanpapte. Het bleek zelfs eerder de regel dan de uitzondering te zijn.

Nikki werd door het merendeel van de moraliteitsgetuigen als "manziek" en "manipulatief" omschreven.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio