Beloofde bos in Borsbeek loopt vertraging op door wateroverlast

Print
borsbeek - Het nieuwe bos dat dit voorjaar in de nabijheid van Fort III zou oprijzen ter compensatie van de bomen die moesten sneuvelen voor de luchthaven van Deurne, laat wat langer op zich wachten.
Spelbreker is het natte weer van de voorbije weken dat planten van nieuwe bomen onmogelijk maakt. Maar uitstel is geen afstel, zegt het Agentschap voor Natuur en Bos. In het najaar komt het bos er.

In de zomer van 2006 gingen heel wat bomen uit het Fort III in Borsbeek tegen de vlakte omdat ze een gevaar vormden voor de activiteiten op de luchthaven van Deurne. Minister van Leefmilieu Kris Peeters beloofde echter ter compensatie een nieuw bos dat op termijn 7,5 ha zou tellen.

De voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe bos gingen in het najaar van 2006 van start. De aannemer die de bomen moest planten, was welgeteld een dag aan de slag. De overvloedige regen van de voorbije weken maakte werken onmogelijk.

Omdat het plantseizoen op zijn laatste benen loopt, besliste het Agentschap voor Natuur en Bos daarom de aanplanting te verhuizen naar het najaar. Het planten is nu voorzien voor eind oktober-begin november 2007.
Tot die tijd zullen nog wel een aantal voorbereidende werken plaatsvinden.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio