Jonge bollebozen worden zondag verwacht op Antwerpse universiteit

Print
Antwerpen - Voor jonge bollebozen is het zondag verzamelen geblazen op de Universiteit Antwerpen (UA). Tussen 11 en 17 uur gaat daar de derde editie door van 'De Kinderuniversiteit'. Kinderen krijgen dan de kans om hun vragen te stellen aan heuse professoren.
Samen met wetenschappers kunnen de jonge wijsneuzen bovendien experimenten uitvoeren. Naast het wetenschappelijke is er ook nog een cultureel gedeelte.

Het wetenschappelijke gedeelte van de Kinderuniversiteit, dat onder meer in samenwerking met Technopolis verloopt, is gebaseerd op vragen die de UA de afgelopen maanden verzamelden bij kinderen tussen 8 en 14 jaar. Het jonge volkje mag zich zondag verwachten aan antwoorden op onder meer de volgende vragen: waarom krijgen oude mensen rimpels? Waar stopt het heelal? Kun je meer hebben dan oneindig? Waarom kunnen wij geen wind zien?

Daarnaast staat er ook nog een cultureel luik op het programma. Onder de noemer 'De Wereld in wonderen' gaat Johan Terryn op zoek naar de geheimen van vijf jeugdschrijvers (Bart Moeyaert, Kaat Vrancken, Michael De Cock, Gerda Dendooven en Anne Provoost).

Tijdens De Grote Vragenshow beantwoorden theatermaaktser Hanneke Paauwe, acteur Warre Borgmans, actrice Aagje Dom, dichter/performer Peter Holvoet-Hanssen en Ketnetwrapster Britt Van Marsenille en kinderboekenillustrator Tom Schoonooghe vragen van kinderen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio