Scholen wandelen voor zuiver water

Print
Wuustwezel - Vijf scholen uit Wuustwezel en Kalmthout organiseren een sponsortocht ten voordele van het project "Zuiver water voor Vietnam".
BR>
Het gaat om de scholen De Wissel in Wuustwezel, ‘t Blokje in Loenhout, Berkenbeek in Wuustwezel, De Maatjes in Nieuwmoer en Gitok in Kalmhtout. De sponsortochten gaan door op donderdag 29 maart in Berkenbeek en op vrijdag 30 maart in De Wissel, De Maatjes en Gitok. ’t Blokje plant zijn sponsortocht in het derde trimester.

"Bedoeling van de tocht is om de nodige financiële middelen bijeen te brengen om in een lagere school in Vietnam een waterput te bouwen met een zuiveringsinstallatie. Zuiver water is namelijk een probleem in Vietnam dat de laatste tientallen jaren geteisterd werd door oorlogen en natuurrampen", legt fotograaf en initiatiefnemer Peter Van Gils uit.

Het project wordt gerealiseerd door VZW Donxa in de lagere school van Trung Chau, een dorpje een uur verwijderd van de hoofdstad Hanoi. "De voorbije maanden werd het project in de verschillende scholen voorgesteld en er waren al acties rond Kerstmis. De sponsortochten zullen voor de nodige extra middelen zorgen om de waterput af te werken en misschien wel een tweede waterput te bouwen in een andere school in Vietnam", aldus de fotograaf.

Momenteel hangt een fototentoonstelling van Van Gils rond Vietnam in de taverne van het Strijboshof in Kalmthout. De foto’s zijn te koop en er zijn ook twee fotoboekjes van Vietnam te koop ten voordele van het project. In april gaat Peter Van Gils naar Vietnam om de school in Trung Chau te bezoeken.

AVdO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio