Cultuur kleurt roze

Print
Antwerpen - De 11de editie van de EuroGames, de Olympische Spelen voor de holebigemeenschap, gaat dit jaar door in Antwerpen. Op 12 juli 2007 wordt het officiële startschot van het vierdaagse evenement gegeven. Niet alleen zal er gesport worden om een van de 1.500 medailles binnen te halen, ook op cultureel vlak wordt Antwerpen die dagen iets meer regenboogkleurig.
BR>
Al 2.300 sportieve holebi's hebben zich ingeschreven voor de EuroGames 2007, meer zullen volgen. Dinsdagavond werd het cultureel programma voorgesteld. Dat moet naast de sportieve prestaties voor vertier en ontspanning zorgen. Onder het motto 't Stad is van iedereen stelt Antwerpen van 1 tot en met 15 juli haar straten, pleinen en infrastructuur ter beschikking voor Het Festival van de Diversiteit.

Het evenement kan rekenen op 50.000 euro extra steun van de Nationale Loterij en wordt vanaf nu gepromoot in de campagne van Euromillions. Op de Groenplaats komt een Rainbow Village en er zullen stadswandelingen en boottochten op de Schelde georganiseerd worden. Het Zuiderpershuis opent met zes tentoonstellingen over holebi-onderwerpen en op 4 juli breekt in cinema UGC het eerste holebi-filmfestival aan.

Bij de officiële openingsceremonie op donderdag 12 juli op de Grote Markt brengt ambassadrice Kate Ryan een EuroGamesnummer, speciaal geschreven voor deze sportieve vierdaagse. Op vrijdagavond geven vijf dragqueens een voorstelling in de Bourlaschouwburg, die zaterdagavond dan weer beschikbaar moet zijn voor de Eurovisiesong Playbackcontest, gepresenteerd door Nicole en Hugo. Een 15-tal kandidaten zal eurosongnummers uit vervlogen tijden brengen. Verder zijn er theatervoorstellingen, dansshows en kunnen fuivers zich wagen aan een ladiesnight in Café Local of een openluchtcantus op de Stadswaag. Bij de slotceremonie op zondag 15 juli overhandigt burgemeester Patrick Janssens de EuroGamesvlag aan zijn collega van het Spaanse Barcelona, waar de 12de editie van deze spelen zal doorgaan.

Philippe SCHOENMAEKERS

Info en tickets: http://2007.eurogames.info
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio