Geen vergunning voor gsm-masten

Als het van het gemeentebestuur van Zwijndrecht afhangt, krijgen de gsm-operatoren Proximus en Mobistar geen vergunning voor de plaatsing van masten aan de Oude Gentweg en aan de Kerkenkouter. De definitieve beslissing ligt in handen van de stedenbouwkundige ambtenaar.

BR>

Het schepencollege adviseert de vergunningsaanvragen van Proximus en Mobistar negatief. "Tegen de gsm-masten aan de Oude Gentweg kregen we meer dan 130 bezwaarschriften binnen", zegt burgemeester Willy Minnebo (Groen!). "Wij zijn van oordeel dat dergelijke installaties niet thuishoren in woonzones. Vandaar een zelfde beslissing voor de aanvraag voor de Kerkenkouter, ook al werden daar minder bezwaren ingediend."

De gemeente heeft wel een akkoord met beide operatoren over de vergoeding als gsm-installaties bovenop lichtmasten worden geplaatst. "Het gaat om 500 euro per mast, maar als er geen bouwvergunning wordt verkregen, gaat het akkoord niet door. Wij kunnen alleen adviseren op basis van stedenbouwkundige gronden, want de gezondheidsgevolgen van gsm-masten zijn nog niet bewezen. Voor een soortgelijke installatie nabij Dredging in het havengebied gaven we wel een gunstig advies", licht Minnebo toe.

YV

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio