Turnhoutse vrachtwagenbestuurder veroordeeld voor dodelijk ongeval

Print
Turnhout - De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de 34-jarige Joël P. uit Turnhout verantwoordelijk gesteld voor een ongeval met dodelijke afloop, nu bijna drie jaar geleden.
De man werd door de politierechtbank vrijgesproken, maar de rechtbank in eerste aanleg oordeelde daar nu anders over.
Hij werd donderdag veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en een rijverbod van een maand.

Een 17-jarige fietser werd op 10 augustus 2004 door een vrachtwagen van de firma Van Gansewinkel aangereden op de Bleukenlaan in Turnhout. De jongeman overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De bestuurder van de vrachtwagen verscheen voor de politierechtbank, maar die sprak de man vrij van schuld omdat het om een dodehoekongeval zou gaan.

De nabestaanden van het slachtoffer tekenden echter beroep aan tegen de uitspraak zodat de zaak voor de correctionele rechtbank kwam. Deze rechtbank oordeelde dat de chauffeur van de vrachtwagen wel schuldig was aan het ongeval.
Volgens de correctionele rechtbank kan het niet om een dodehoekongeval gaan omdat het slachtoffer met de rechterachterkant van de vrachtwagen werd aangereden en die valt volgens de rechter buiten de dode hoek. De rechter was ook van oordeel dat de bestuurder voorzichtiger had moeten zijn en in zijn spiegel had moeten kijken want de fietser was een duidelijk zichtbare en voorzienbare hindernis.

Joël P. kreeg een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel en een geldboete van 825 euro opgelegd, bovenop een rijverbod van een maand. De burgerlijke partijen krijgen schadevergoedingen van in totaal 35.750 euro.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio