Tramdoortrekking Boechout klaar tegen voorjaar 2010

Print
Boechout - De winkeliers reageren opgelucht op het nieuws dat de werkzaamheden voor Fase 2 van de tramlijn Mortsel-Boechout pas eind 2007 aanvangen. Dat zegt Luc Leemans, voorzitter van de grootste middenstandsverening van Mortsel, KOMO2000.
BR>
Het uitstel is een rechtstreeks gevolg van de recente beslissing van de Vlaamse Regering rond de uitvoering, financiering en de timing van de Masterplanprojecten. De tramdoortrekking maakt daar deel van uit. Fase 1 bestond uit de renovatie van de Antwerpsestraat tot het Gemeenteplein die in september 2005 werd voltooid.

Fase 2 omvat de effectieve tramdoortrekking van het Gemeenteplein in Mortsel tot Capenberg in Boechout met daarbij ook de heraanleg van de Statielei. Die moest aanvankelijk in het voorjaar starten. Maar dat is nu dus uitgesteld tot eind van dit jaar.

Wat ook betekent dat heel het project pas tegen het voorjaar van 2010 klaar kan zijn. "Het geeft alleszins de nodige rust bij heel wat middenstanders", meent Leemans. "De meesten wachten liever nog een beetje dan meteen opnieuw in de ellende te zitten. Dat uitstel is goed voor ons. Kwestie van toch weer wat reserve op te bouwen."

De nodige ademruimte betekent volgens Leemans niet dat alle betrokken partijen op hun lauweren mogen rusten. Hij ziet er voor het stadsbestuur de geschikte gelegenheid in om ondertussen het parkeerprobleem in Mortsel op te lossen. "Dat blijven we als middenstanders benadrukken. Dat moet gebeuren alvorens de werken weer starten. Parkings dienen op een deftige manier worden aangelegd en aangeduid. Verder vragen wij ook om vanuit de federale politie extra manschappen te krijgen. Bij een eventuele chaos, kunnen die mee helpen begeleiden", besluit Luc Leemans van KOMO2000.

SSl

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio