Trucks botsen frontaal

Print
Geel - Op de Retieseweg in Geel knalden woensdag om 11u twee vrachtwagens frontaal op elkaar. De wegreuzen weken alletwee uit voor een auto die per ongeluk een oprit afbolde. Het duurde meer dan vijf uur eer de weg opnieuw vrij was.
BR>
Het ongeval gebeurde op de Retieseweg iets voorbij de spooroverweg. Een bewoner had er zijn auto op de oprit staan en was boodschappen aan het uitladen. Hij was vergeten de handrem op te trekken, waardoor de auto achteruit de weg opbolde.

Een vrachtwagen van de firma A. Cox uit Kaulille kwam uit de richting Retie en probeerde de stuurloze auto te ontwijken. Daardoor botste hij frontaal op een tegenligger, een truck van de Kempische Bouwmaterialen uit Turnhout.

De klap was enorm. Vrachtwagenbestuurder Marc V. (29) uit Beringen vloog uit de cabine en werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Alfons H. (44) uit Arendonk raakte lichtgewond. Het opruimen van de ravage duurde uren.

Omleiding

De politie organiseerde een omleiding via de Katersberg. De Retieseweg heeft sinds maandag veel meer verkeer te verwerken door de werkzaamheden in het centrum van Kasterlee. Het ongeval had op zich niets met de omleiding te maken, maar de bewoners van de Retieseweg maken er toch gebruik van om te wijzen op problemen.

"Het is een zeer gevaarlijke weg", stelt buurtbewoner Jos Moons. "De bestuurders houden zich niet aan de 70km per uur en nu de weg gebruikt wordt voor de omleiding, moeten we zeer lang wachten eer we de weg op kunnen. Bovendien is de baan in slechte staat."

Alain Cox van de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) deelt die mening. "We willen al jaren iets aan de weg doen, maar op het driejarenprogramma staan de werkzaamheden niet. Volgens de dienst Wegenbouwkunde is de weg niet in zo'n slechte staat", zegt Cox.

Alex KESTENS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio