Westerlo bereikt akkoord voor schadeclaim

Print
Westerlo - Het schepencollege is met aannemer Deckx overeengekomen om 99.000 euro schadevergoeding te betalen. Dat moet het verlies compenseren dat de aannemer leed toen de werkzaamheden in Zoerle-Parwijs (Westerlo) 35 dagen werden stilgelegd.
BR>
In het oorspronkelijke dossier voor de herinrichting van de dorpskern van Zoerle-Parwijs stond dat er met Kyotostenen zou gewerkt worden. Die stenen helpen om de lucht te reinigen. Toen die uiteindelijk niet werden gebruikt, diende voormalig gemeenteraadslid Johan Engelen klacht in. D e gouverneur liet de werkzaamheden stopzetten.

"Roger Vrindts, toen nog schepen van Openbare Werken (CD&V), en een speciaal opgericht studiebureau waren tot het besluit gekomen dat werkzaamheden met dergelijke stenen in een klein dorp totaal zinloos waren", stelt burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V).

"Die stenen hebben nut in grootsteden waar dagelijks duizenden auto's passeren. Maar voor Zoerle-Parwijs was het een te dure en nutteloze investering. Door de klacht van de oppositie werden de werkzaamheden wel meer dan een maand opgeschort. Aannemer Deckx diende daarop een schadeclaim in. Na onderhandeling hebben schepencollege en aannemer nu een financieel akkoord bereikt. Dat akkoord zal besproken worden op de volgende gemeenteraad. Bij goedkeuring is de zaak definitief van de baan."

DaBe
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio