Frans Vandeven haalt uit naar curator

Print
Olen - Het proces tegen Frans Vandeven uit Olen voor het hof van beroep in Antwerpen werd woensdag afgesloten. Wooncentrum Van De Ven ging in mei 2001 failliet.
BR>
Curator Paul Van Rompaey wilde tijdens de zitting komaf maken met het beeld van Frans Vandeven die amper de schoolbanken had gezien en het beheer van het imperium van Van De Ven overliet aan boekhouders. Hij citeerde revisor De Bruyn die in de loop van de procedure zo'n beeld bestempelde als een schromelijke onderschatting van de Olense selfmade zakenman.

Van Rompaey hamerde nogmaals op de malversaties in het dossier met als voornaamste punten de verdwenen activa voor bijna 3 miljoen euro en een rekening courant van Frans Vandeven die uit de boeken was verdwenen.

In een allerlaatste reactie wuifde René Beckers, advocaat van Vandeven, de opmerkingen van de curator weg en verweet hem een gebrek aan objectiviteit. Frans Vandeven kreeg van de rechter het laatste woord en dat gebruikte de Olenaar om scherp uit te halen naar de curator. "Allemaal leugens", vatte hij diens tussenkomsten samen.

Het Openbaar Ministerie vordert een jaar effectieve gevangenisstraf, een jaar voorwaardelijk, een boete en het verbod om tien jaar handel te drijven. Het verdict volgt.

AK
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio