Bovenbuur verijdelt inbraak hengelwinkel

Print
Geel - Een alerte bovenbuur van hengelsportzaak De Meerval in Geel-Zammel betrapte woensdagochtend twee inbrekers terwijl ze de winkel wilden binnendringen. De daders moesten zonder buit afdruipen.
BR>
Nicole Roggeman en Peter Van Hove uit Tongerlo (Westerlo) baten al 6 jaar hengelsportwinkel De Meerval uit aan de Zammelseweg in de gelijknamige Geelse parochie. Zij wonen niet aan de winkel.

Twee boeven probeerden woensdagochtend op een vreemde manier in de winkel te geraken. "Onder de ramen zitten panelen in pvc. De dieven wrongen twee van die panelen los. Onze bovenbuur hoorde rond 3.45u een verdacht geluid. Toen zij op haar balkon ging kijken, zag ze een van de inbrekers op de uitkijk staan terwijl de andere aan de panelen prutste. Ze verwittigde de politie, maar de boeven gingen op de loop. Wij prijzen ons gelukkig met zulke alerte buren", vertelt Peter Van Hove.

"De schade viel nog mee. Een ruit ging door het wringen aan diggelen. Het waren speciale boeven. De latten waar de pvc-panelen aan bevestigd zitten, legden ze mooi weg tussen de vuilnisbakken. Ze waren volgens de buurvrouw gemaskerd, maar een van hen droeg wel opvallend witte sportschoenen."

De hengelzaak kreeg vier jaar geleden met een soortgelijk voorval te maken. "Toen raakten de inbrekers wel binnen, maar ze maakten evenmin buit. Ik ben er niet meer gerust in. Enkele weken geleden stalen dieven voor honderdduizenden euro's uit een hengelsportzaak in Willebroek", besluit Peter.

WVdB
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio