Patattenboer rijdt uit

Print
Merksplas - Aardappelhandelaar Ronny Stuyts heeft gemerkt dat veel van zijn klanten een hekel hebben aan het sjouwen van zakken aardappelen. Er ging bij hem een lampje branden en voortaan mag heel de Noorderkempen Ronny bellen voor aardappelen aan huis.
BR>
Nieuw kan je het initiatief van de aardappelhandelaar niet noemen. De brouwer, melkboer en bakker zijn stilaan uit het straatbeeld verdwenen, maar Ronny Stuyts heeft de draad terug opgenomen.

"We hebben een winkel in de Vaarstraat in Merksplas", zegt Ronny. "Regelmatig komen er klanten zonder auto die hun zak aardappelen noodgedwongen met de fiets moeten vervoeren. Van hen kreeg ik wel eens de vraag of we ook aan huis leveren."

Maar de aardappelhandelaar had er tot nu toe niet aan gedacht dat hij misschien een gat in de markt zou vinden. "Het was pas toen er ook geklaagd werd over zand in de autokoffer en problemen bij het heffen van de zakken, dat ik op het idee kwam om een aardappelronde op te starten."

Marktonderzoek heeft Ronny Stuyts niet verricht. Hij stelde zich tot doel om de hele Noorderkempen van aardappelen te voorzien. Wie belt voor een zakje van 12,5 kilogram wordt geholpen.

"De Noorderkempen bestaat uit negentien gemeenten. Om te starten lijkt me dit voldoende", lacht Ronny. "Groot was mijn verbazing toen ik tijdens mijn eerste ronde in Brecht en Sint Lenaerts op veertig plaatsen mocht leveren. We waren immers nog niet officieel gestart en de patatten vlogen de deur al uit."

Om de veertien dagen

Dinsdag 13 maart is Ronny Stuyts officieel met een aardappelronde begonnen. "We gaan om de veertien dagen elke gemeente bezoeken, zo kan ik overal geraken. Ik lever het hele jaar door de aardappelen die de mensen willen. De klant is immers koning. Wil hij zijn patatten voor de deur, in de kelder of in een bak, dan leggen wij ze daar met plezier neer."

Concurrentie hoeft Ronny Stuyts voorlopig niet te vrezen, maar misschien is hij wel een trendsetter en komen andere handelaars nu ook op het idee om terug met leveringen aan huis te beginnen. Aardappelen bestellen kan op 0478-63.49.57 of via aardappelstuyts@hotmail.com

Steven VAN TRICHT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio