'Vrije' moordverdachte verhuist naar Merksplas

De Wit-Rus Siargey S., medeverdachte voor de moord op Glenn Wijnants (36) in 2003, werd overgeplaatst naar het gesloten centrum van Merksplas. Een Turnhoutse rechter moet nu beslissen over de zaak die zijn advocaat heeft aangespannen tegen de Belgische overheid.

a

BR>

Siargey S. zat sinds november 2005 in de cel in Antwerpen als medeverdachte voor de moord op Glenn Wijnants uit Ekeren (Antwerpen). De kamer van inbeschuldigingstelling liet hem op 27 februari ll. voorlopig vrij. Maar omdat de dienst Vreemdelingenzaken hem als illegaal beschouwde, bleef hij opgesloten. Eerst nog in de Antwerpse gevangenis, nadien in het gesloten asielcentrum in Brugge.

Daar is hij intussen weg. Hij verhuisde naar het gesloten centrum in Merksplas. Dat heeft ook gevolgen voor de zaak die meester Antoon Coucke, advocaat van S., aanspant tegen de Belgische overheid. Hij dagvaardt de staat omdat hij meent dat het fundamenteel recht op vrijheid van zijn cliënt wordt geschonden. Dat kort geding komt niet meer voor een Brugse, maar voor een Turnhoutse rechter. Mogelijk volgende week al. Vandaag, donderdag dient de advocaat de dagvaarding in.

De vrijheid van Siargey S. kwam vorige vrijdag al voor de Antwerpse raadkamer. Die besliste toen dat S. in Brugge moest blijven. Tegen die beschikking ging meester Coucke ondertussen in beroep. Daarom buigt de kamer van inbeschuldigingstelling zich binnen de twee weken over deze zaak.

CM, SdK

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio