Kankervlek aan benzinestation verdwijnt

Print
Turnhout - Het vervallen benzinestation op de hoek van de Koningin Astridlaan en de Merodelei maakt plaats voor een modern gebouw met appartementen en kantoorruimte. Op dit ogenblik ontsiert een diep gat er de omgeving.
BR>
De hoek geeft al enkele jaren een erg verwaarloosde indruk, nadat de sanering van de site waar jarenlang een Shellstation was gevestigd, is stilgelegd. Aanvankelijk waren er plannen dat Petroko naar deze plaats zou verhuizen, maar de brandstoffenleverancier die tegenover het spoorwegstation was gevestigd, ging failliet.

Vastgoedmakelaar Hillewaere kondigt nu de bouw van een modern nieuwbouwproject met veertien appartementen, een kantoorruimte en ondergrondse parkeergarages aan.

Het project kreeg de naam 'Residentie Atrium'. Projectontwikkelaar Peter Segers, die eerder ook een opvallend appartementsgebouw op de Nieuwe Kaai bouwde, heeft nog geen bouwvergunnning. Het openbaar onderzoek dat aan zo'n vergunning voorafgaat, moet nog worden opgestart. De buurt rouwt er niet om dat deze kankervlek verdwijnt.

GVN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio