Bouw 't Bijenhof start met jaren vertraging

Print
Herentals - Het project van het private woonerf 't Bijenhof in de Stationsstraat in Herentals krijgt na jaren wachten toch gestalte. Deze zomer nog begint bouwfirma Verelst uit Rumst aan de realisatie van de hertekende plannen.
BR>
Het Herentalse schepencollege leverde voor het woonerf in de Stationsstraat in 2002 al een bouwvergunning af. Aanvankelijk zouden er zeventien halfopen woningen rond een centrale groene zone komen.

De verkoop werd opgestart, maar de projectontwikkelaar kreeg vooral vragen naar compacte woongelegenheden, met of zonder tuin. In samenspraak met de stad werd het bestaande concept drastisch uitgebreid. In september vorig jaar werd een nieuwe bouwvergunning afgeleverd.

Langs de Stationsstraat komen er links en rechts van het woonerf appartementen met één tot drie slaapkamers. Op het erf komt een residentiële buffer van twee keer vier halfopen villa’s, elk met een tuin. Aan het uiteinde van het woonerf wordt een sympathiek residentieel appartementsblok met zestien woongelegenheden gebouwd. In totaal kunnen dertig gezinnen terecht in 't Bijenhof.

"In de zomer beginnen we met de aanleg van de wegenis", zegt Kris Leirs, directeur van Woningbouw Verelst. "In het najaar verrijst de eerste bouwwerf. De verkoop is volop bezig."

Verzadiging

Even verder in de Stationsstraat, aan de site van het vroegere ijzermagazijn van Van den Broeck-Beenckens, plant Van Eerd Vastgoed uit Ravels eveneens een woonproject. Ook langs de Gareelmakersstraat en de Augustijnenlaan komen er woonerven.

Bij Verelst vrezen ze nog niet voor een verzadiging van de markt. "De helft van de villa's is al aan de man gebracht", verzekert de directeur. "De verkoop van de appartementen is nog maar recent gestart. Interesse is er nog wel degelijk."

BaLa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio