Burgemeester nodigt voetbalsters uit

Print
Grobbendonk - Burgemeester Herman Wouters (VLD) poogt de vrouwenploeg van Excelsior Bouwel en het clubbestuur te verzoenen. De voetbalsters zijn na een financieel geschil niet langer welkom op het veld van Bouwel (Grobbendonk).
BR>
De damesploeg van Excelsior Bouwel traint sinds februari in Herentals. Het vertrouwen tussen speelsters en bestuur was zoek geraakt nadat het blessuregeld van drie gekwetsten niet werd uitbetaald.

Tijdens de gemeenteraad bond sp.a-raadslid Anita Olyslaegers de kat de bel aan. "Verenigingen dienen te zorgen dat hun leden verzekerd zijn. Is het niet de taak van burgemeester of schepenen om te bemiddelen als een vereniging in gebreke blijft?" sneerde Olyslaegers.

Schepen Ulrik Anthonis (VLD) begreep de insinuaties. "Laat ons niet rond de pot draaien: u doelt op Excelsior. Het misverstand is ontstaan tijdens een vakantieperiode waarin iedereen op halve kracht werkt. Bovendien meen ik dat het bestuur geen fouten maakte. Tot slot vind ik dat deze zaak niet op een gemeenteraad thuishoort", repliceerde Anthonis.

De vlammende discussie nadien werd burgemeester Wouters te veel. "Zo zitten we hier tot morgenvroeg te discussiëren. Ik nodig alle betrokken partijen uit op mijn bureau. Vanuit mijn jarenlange ervaring als voetbalsecretaris kunnen we misschien tot een oplossing komen", stelde Wouters voor. Een datum voor het overleg werd niet vastgepind.

StLa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio