Kruidenteler breidt uit

Print
Rijkevorsel - Danny Van Looveren (37) is aan de Beersebaan in Rijkevorsel gestart met de bouw van een nieuwe loods van 1.500 vierkante meter. De ondernemer leidt het bedrijf Produce & Packaging, een teeltbedrijf van jonge bladgroenten en kruiden. Ruim drie jaar geleden brandde op die plaats het voormalige kruidenteeltbedrijf Swedeponic af.
BR>
Een felle brand vernielde op 7 januari 2004 een groot deel van het kruidenteeltbedrijf Swedeponic aan de Beersebaan in Rijkevorsel. Zaakvoerder Danny Van Looveren bleef niet bij de pakken zitten. Met zijn nieuwe bedrijf Produce & Packaging concentreert hij zich verder op de teelt van babyleafs of jonge bladgroenten en kruiden. Momenteel zijn arbeiders bezig met de bouw van een nieuwe loods van 1.500 vierkante meter.

"Die loods is zuiver bestemd voor de verwerking van kruiden en babyleafs. Alle producten worden gesorteerd, gewassen en opgeslagen in koelcellen", vertelt Danny Van Looveren. "Tegen eind mei zou het gebouw volledig klaar moeten zijn. Momenteel zijn hier tien mensen aan de slag en in de zomer het dubbele. Dit jaar wil ik een vijftal extra werkkrachten aanwerven."

Momenteel is het bedrijf gehuisvest in enkele kleinere serres op het terrein. Het gedeelte van de loods dat niet was afgebrand, is bestemd voor de opslag van verpakkingsmaterialen.

"De productie van babyleafs zoals rucola of babyspinazie is onze hoofdactiviteit geworden. Binnenkort starten we met de buitenproductie van die babyleafs op twintig hectaren grond", vervolgt Danny Van Looveren.

"We spelen volop in op het vernieuwde eetgedrag van de consument, die volop voorverpakte groenten wil. We bevoorraden de groot- en kleinhandelaars, maar we leveren zelf ook aan supermarkten zoals Colruyt en Match. Ons huismerk draagt de naam Nature's Finest."

Produce & Packaging produceert kruiden zoals basilicum, bieslook en peterselie slechts in beperkte mate zelf. Het bedrijf voert de kruiden vooral in vanuit Israël, Egypte en Kenia.

"Het terrein is na de bouw van de nieuwe loods niet volledig bezet", meent de zaakvoerder. "We hebben nog geen nieuwe uitbreidingen gepland. We proberen ons te profileren naargelang wat de markt vraagt."

Bart VAN DEN LANGENBERGH
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio