Jongeren riskeren zware straf

Print
Turnhout - Zes jonge beklaagden zijn voor de Antwerpse strafrechter verschenen. Begin 2006 pleegden ze vier gewelddadige overvallen en beroofden ze bejaarden onder meer in Turnhout. In Hemiksem verkrachtten ze een vrouw met een wapen. De aanklager eist celstraffen tot twaalf jaar.
BR>
Op 18 maart vielen drie gewapende kerels binnen in het Wilrijkse café Shamrock. Op 22 april was café De Nieuwe Kroon, ook in Wilrijk, het doelwit. Dezelfde bende viel op 8 mei binnen in de Boomse Bar Tabac. Telkens gingen de overvallers aan de haal met geld en gsm's.

De gruwelijkste feiten speelden zich af op 13 mei 2006 in café De Veertoren in Hemiksem. Rond 2.40u dwongen vier gewapende mannen de klanten op de grond te gaan liggen. Ze pakten geld, gsm's en juwelen af. Een vrouw werd verkracht met de loop van een vuurwapen.

Voetballer

Enkele dagen later nam de moeder van twee daders een gestolen telefoon in gebruik. De bende pleegde ook een reeks straatovervallen op bejaarden, en ze viseerden een zwakbegaafde man die geld had gewonnen op café. De jongeren worden ook verdacht van werfdiefstallen in Brecht en Turnhout en probeerden meermaals auto's te stelen.

De procureur eist zware straffen. Arne V.G. (21), die al werd veroordeeld voor overvallen op homo's in het Stadspark, riskeert twaalf jaar. De broers Danny (22) en Luc (19) M. hangt respectievelijk negen en zes jaar boven het hoofd. Ook Bevin N. (19) riskeert zes jaar.

Miguel S.S. (20), ooit talentvol jeugdspeler bij KV Mechelen en Germinal Beerschot, en Remy V.A. (26) zien hun aandeel bestraft met maximum drie jaar, eventueel deels met uitstel. De overvallers bekenden quasi alle feiten, maar Danny M. ontkent de verkrachting in De Veertoren. Een tiental slachtoffers diende een schadeclaim in. Vonnis volgt op 17 april.

Stijn DE KONING
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio