Treinbestuurders moeten hinder beperken

Print
Kasterlee - De treinbestuurders van de NMBS kregen de opdracht om de hinder tijdens het warmdraaien van de treinstellen aan het station van Turnhout te beperken. Een eerder gerucht dat die treinstellen in het station van Tielen (Kasterlee) zouden opwarmen, klopt niet.
BR>
Buurtbewoners van de wijk Gulden Vellekens stonden bij de spoorwegmaatschappij NMBS al meermaals aan de klaagmuur. Ze ondervinden 's morgensvroeg lawaaihinder van de dubbeldektreinen die aan het station van Turnhout elke dag warmdraaien.

Volksvertegenwoordiger Servais Verherstraeten (CD&V) stelde in het parlement een vraag aan staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (sp.a) over het probleem. "De elektrische locomotieven moeten een kwartier ventileren om het condensatievocht te verdrijven", zei Bruno Tuybens. "Dit gaat helaas met enig lawaai gepaard. De treinbestuurders kregen instructies om de hinder voor de omwonenden in Turnhout te beperken tot het strikt noodzakelijke. Zij kunnen best zelf inschatten hoelang de motoren moeten ventileren."

Een aantal dagen geleden gingen de geruchten de ronde dat die treinstellen in het station van Tielen, midden in het dorp, zouden gaan warmdraaien. Maar een verhuizing van die stellen naar Tielen is niet aan de orde.

BVDL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio