Buurt vreest verkeersdrukte

Print
Sint-Niklaas - De firma Rooms Renting uit Elversele wil zich hervestigen in een kleine kmo-zone aan de Heimolenstraat in Sint-Niklaas. Dat zien de buurtbewoners niet zitten. "Zo'n groot bedrijf hoort thuis in een industriepark, niet hier", zeggen ze.
BR>
De firma Rooms Renting houdt zich vooral bezig met grond- en leidingswerkzaamheden en boringen. Momenteel is het bedrijf nog aan de Nieuwe Steenweg in Elversele gevestigd, maar het heeft een milieuvergunningsaanvraag ingediend om naar de Heimolenstraat te kunnen verhuizen. Het openbaar onderzoek loopt nog tot eind maart, maar de bewoners zijn al in actie geschoten om de komst van het bedrijf tegen te houden.

"We zijn er niet over te spreken", klinkt het. "Het bedrijf wil hier 58 vrachtwagens stallen. We vrezen voor verkeersoverlast, maar ook voor milieuhinder. Er zou 31.000 liter mazout worden opgeslagen en er is een grote wasinstallatie voor voertuigen gepland. Allerlei vuiligheid, zoals olie, vetten en mazoutresten, dreigen in de aanpalende grachten terecht te komen. Nu al lopen verstopte waterlopen hier regelmatig over. We vrezen ook voor geluidshinder van de machines en vrachtwagens."

"Naast de milieubezwaren hebben we ook en vooral veel schrik voor zware verkeersoverlast", schetst bewoner Fons Piessens. "Die tientallen zware bedrijfsvoertuigen brengen de veiligheid in deze straat in het gedrang. De straat is nu al veel te smal. Dagelijks passeren hier tientallen jongeren per fiets op weg naar school. Het kan niet dat daar ook nog eens een zestigtal vrachtwagens per dag bijkomen. Kortom, zo'n bedrijf hoort hier allerminst thuis, maar wel op een industrieterrein."

Nog tot eind maart kunnen buurtbewoners bezwaren indienen bij het schepencollege. Het college neemt in de loop van april een beslissing over de aanvraag. De zaakvoerder van Rooms Renting was niet bereikbaar voor commentaar.

Joris VERGAUWEN
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio