Opruimen zwerfvuil kost 25.000 euro

Print
Temse - De arbeiders van de gemeentelijke groen- en milieudienst die de voorbije week een zwerfvuilopruimactie organiseerden, verzamelden zowat zes ton restafval. De hele operatie kost de Temsenaars 25.000 euro.
BR>
Bijna driehonderd zakken restafval werden aangetroffen. Vooral de oostelijke kant van de Scheldegemeente lag bezaaid met grijze vuilzakken (94 stuks). Verder werden onder meer acht liter afvalolie, een batterij, vijf fietsen, een kookvuur, een ijskast en veertien autobanden gevonden.

"De opruimactie door de gemeentelijke groen- en milieudienst kost handenvol geld", zegt schepen van Openbaar Groen en Natuur Hugo Maes (CD&V). "35 werknemers zijn er gedurende drie dagen aan bezig geweest. Als je het verwerken van de opgehaalde fracties meetelt, dan mag je ervan uitgaan dat deze opruimactie om en bij de 25.000 euro kost aan de gemeenschap. Daarom doen wij een oproep om geen restafval meer op straat te gooien en te recycleren en te composteren. Wij vragen ook om aan de politie, groen- of milieudienst door te geven als er ergens sluikstorters worden gezien. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat niet iedereen, maar alleen de vervuiler betaalt."

GeNo
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio