Politie plukt verdachte zware verkeersagressie uit rechtbank

Print
Stekene - De politie pakte dinsdag een 22-jarige man uit Willebroek op omdat hij wordt verdacht van zware verkeersagressie. De man werd in de boeien geslagen vlak nadat hij voor de Dendermondse strafrechter was verschenen voor soortgelijke feiten.
BR>
Een wandelend koppel met kind schrok zich zondag 4 maart rot toen een wagen rakelings en aan hoge snelheid langs kwam gereden in de Scheldestraat in Temse. De onthutste echtgenoot maakte met gebaren duidelijk hoe gevaarlijk de chauffeur bezig was, en dat werd niet geapprecieerd.

De bestuurder reed achteruit tot aan het gezinnetje en stapte uit. De vader, een veertigjarige Temsenaar, werd bespuwd en kreeg een paar rake vuistslagen in het gezicht. De man was zeven dagen werkonbekwaam.

Er waren meteen aanwijzingen dat Willebroekenaar Mohammed B. (22) de verkeersagressor was. Hij werd opgespoord en een paar keer uitgenodigd om zich aan te bieden bij de politie, maar hij negeerde al die oproepen. Dinsdag zagen een paar politieagenten uit Temse dat Mohammed B. rondliep in het gerechtshof van Dendermonde.

Hij moest daar verschijnen omdat hij in november 2005 soortgelijke feiten zou hebben gepleegd. Terwijl de man in het beklaagdenbankje zat en zijn advocate pleitte hoe goed haar cliënt zijn leven aan het beteren was, stond de politie klaar om hem op te pakken. Dat gebeurde vlak nadat de debatten in zijn zaak gesloten waren.

Mohammed B. werd woensdag voorgeleid bij onderzoeksrechter De Leenheer en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Roel VAN HOFSTRAETEN

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio