De Meyer wil omvorming expressweg voor 2009

Print
Sint-Niklaas - Vlaams parlementslid Jos De Meyer (CD&V) dringt bij partijgenoot en minister Kris Peeters aan om de ombouw van de expresweg tot autosnelweg te versnellen. Peeters zegt dat de eerste aanbesteding in 2008 volgt.
BR>
De Meyer zei woensdag in de commissie openbare werken van het Vlaams parlement dat het allemaal zo tergend lang duurt, terwijl er over het project een duidelijke consensus bestaat over de partijen heen. Hij verwees naar de vele middelen die naar De Lijn en naar het Masterplan voor Antwerpen gaan. "Het moet toch deze legislatuur klaar zijn." Peeters blijft bij zijn investeringsprogramma.

In de commissie drong Annick De Ridder (Open Vld) aan op een studie voor het Saeftinghedok. "Als we dat willen realiseren, moeten we er nu aan beginnen." De Meyer vond dat er geen dagdromerij moet zijn. "Laat ons eerst de mobiliteitsproblemen oplossen voor er een beslissing valt over het Saeftinghedok", stelde de CD&V'er, die nog eens verwees naar het mislukte Doeldok.

Minister Peeters herhaalde dat hij het woonrecht in Doel wil verlengen tot augustus 2009. "Illegaliteit willen we er niet gedogen. Ik heb geen zin om daar de Bronx te ontwikkelen." De afbraak van woningen gaat door, de illegale praktijken worden gestopt.

KT
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio