Gemeenteraadsvoorzitter pleit voor nieuw administratief centrum

Print
Hamme - Gemeenteraadsvoorzitter Koen Mettepenningen (CD&V) pleit voor de uitbouw van een nieuw administratief centrum in Hamme. Hij doet dat na een bezoek van de gemeenteraadsleden aan de gemeentelijke diensten.
BR>
"Het gemeentehuis is een ware doolhof", merkt Mettepenningen op. "Het nieuwe bestuur moet een nieuwe huisvesting voor de administratieve diensten bestuderen. Misschien moet er op termijn een compleet nieuw, modern administratief centrum komen."

Als mogelijke locaties schuift hij het oude klooster op de Markt of het jeugdcentrum in de Nieuwstraat naar voren. "We moeten een grondig debat voeren over de keuze tussen renovatie van de bestaande infrastructuur of het realiseren van een nieuwbouw. Sommige diensten, zoals de sociale dienst, zijn bijzonder krap gehuisvest", zegt Mettepenningen. "Bovendien zijn de vele gangen, trappen en doorgangen in het gemeentehuis niet bevorderlijk voor de werkefficiëntie en klantvriendelijkheid."

Andere knelpunten zijn de te krappe ruimte voor jeugdboeken in de bibliotheek, de te kleine huisvesting van de kleuterschool Achterthof en de toegankelijkheid van de sporthal voor gehandicapten. Voor Koen Mettepenningen heeft het bezoek aan de diensten zijn nut bewezen. Hij verwacht respons van het college zodat de ambtenaren ervaren dat hun opmerkingen ernstig worden genomen. De gemeenteraadsvoorzitter plant in mei een tweede bezoek. Dan komen het zwembad, de lokale werkwinkel, Spoortwee en de academies aan de beurt.

WO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio