Geen vergunning voor Bar-clès

Print
Ranst - "Dancing Bar-clès opent binnenkort opnieuw zijn deuren", staat op de website van de bekende horeca-gelegenheid te lezen. Nochtans verzet het Ranstse schepencollege zich tegen een dancing midden een dorpkern. Het heeft dan voorlopig ook geen milieuvergunning verleend.
BR>
Bar-clès kent men van heinde en ver. Deze dancing aan de Oostmalsesteenweg in Emblem trok enkele jaren geleden massa's volk naar het rustige dorpje. Gratis drank tot 1 uur 's nachts zorgde ervoor dat de dancing steeds tot de nok gevuld was.

Maar door de werken op de toegangswegen vonden veel feestvierders de weg naar de dancing niet meer. Ondertussen is Bar-clès van half juni vorig jaar dicht wegens renovaties. De website www.club-bc.be kondigt binnenkort de feestelijke heropening aan, zoekt zelfs nieuw personeel.

Maar dat is wel buiten het Ranstse schepencollege gerekend. Dat is de dancing liever kwijt dan rijk. Burgemeester Lode Hofmans legt uit waarom. "Wij staan weigerachtig tegenover een milieuvergunning. Deze dancing heeft ons in het verleden al een aantal problemen opgeleverd, waarbij overlast steeds centraal stond. Niet onlogisch als je bedenkt dat deze feestplaats op slechts 100 meter van de dorpskern gelegen is. De parking is ontoereikend, waardoor de nabije straten propvol auto's staan, die dan tot 's morgens vroeg aan en af rijden."

Uiteraard kan een schepencollege niet zomaar een milieuvergunning weigeren. Indien de eigenaar aanpassingen doet waardoor hij voldoen aan alle wettelijke normen, heeft hij ook recht op de vergunning. "Het is inderdaad zo dat wij dan een milieuvergunning moeten geven, maar in onderhandeling met de eigenaar raden wij dat ten sterkste af. In onze gemeente hebben wij ook een sluitingsuur van drie uur. Een dancing die maar tot drie uur open is, lijkt me niet rendabel. De eigenaar is van goede wil, wij zijn er zeker van dat het gebouw een goed bestemming krijgt." Appartementen zijn een mogelijkheid, een handelspand ook.

Leen MEURIS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio