Gemeente wijst eigenaars Boerenlegerstraat op verantwoordelijkheid

Print
Edegem - Tijdens de jongste gemeenteraad hield Marc Vanhaute (Groen!) een interpellatie over de slechte staat van het wegdek in een gedeelte van de Boerenlegerstraat.
BR>
Vanhaute had het niet enkel over de erbarmelijke staat van het wegdek. Hij vroeg zich tevens af, wat de juridische toestand is van het bewuste gedeelte van de straat, wie verantwoordelijk is voor het onderhoud, en of de boordeigenaars verantwoordelijk zijn voor eventuele schadeclaims tengevolge van de verzakkingen.

Burgemeester Koen Snyders (CD&V) antwoordde daarop, dat het hier wel degelijk om een privéweg gaat en dat de nodige signalisatie daarvoor weldra zou geplaatst worden. Ondertussen staan de bordjes er, en vragen de boordeigenaars zich af, hoe het nu verder moet.

"Het klopt dat het hier om een privéweg gaat", zegt bewoner Ugo Renders. "Door de jaren heen is het wel een populaire sluiproute geworden voor het verkeer, richting Prins Boudewijnlaan. Nu de toestand onhoudbaar is geworden, plaatst het gemeentebestuur die borden, maar daarmee is het probleem natuurlijk niet opgelost. Het lijkt wel of men niet wil weten, dat hier mensen wonen. We vroegen het schepencollege al meermaals om een gesprek, maar krijgen geen antwoord."

Koen Snyders spreekt dat tegen. "Wij hebben dat debat niet op de spits gedreven. We laten ons echter niet dwingen in een situatie, die niet onze verantwoordelijkheid is. De borden die er nu staan, maken dat duidelijk. De boordeigenaars zijn op dit moment inderdaad verantwoordelijk, voor wat er op hun grond eventueel zou kunnen mislopen."

Volgens Snyders zal er nog wel gepraat worden. "We kunnen nu het debat voeren, vanuit een correcte juridische positie." Moet de gemeente eigenaar worden, en is die verbinding naar de Prins Boudewijnlaan wel nodig? Kan er een gedeelte afgesloten worden met paaltjes? "Dat zijn allemaal vragen die we in alle ernst moeten bespreken, en daar hebben we nu het gepaste kader voor gecreëerd."

MDSw
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio