Politieraad opteert andermaal voor Jack Vissers

Print
Malle - Een jaar nadat Raf Somers zijn ontslag bekendmaakte als zonechef van de lokale politie Voorkempen, zoeken de politici van Brecht, Malle, Schilde en Zoersel nog altijd naar een opvolger. Er zijn drie kandidaten in de running: Jack Vissers, Geert Smet en Marc Vander Heyden.
BR>
De onzekerheid over de opvolging van Raf Somers is groter dan ooit. In afwachting van een uitspraak van de minister van Binnenlandse Zaken blijft hoofdcommissaris Jos De Labey dienstdoend overste.

Tijdens de politieraadszitting van dinsdagavond gaf voorzitter Yolande Avontroodt (Open VLD), burgemeester van Schilde een overzicht van de opvolgingsprocedure. Eerst vond de politieraad Jack Vissers uit Brasschaat de meest geschikte kandidaat. Het politiecollege maakte daarna echter gebruik van het recht om een eigen kandidaat naar voor te schuiven: Geert Smet uit Grobbendonk. Daarna moest de minister van Binnenlandse Zaken de knoop doorhakken. Maar de beslissing bleef uit omdat de adviezen vooraf niet aan de politieraad werden voorgelegd. Gevolg: de hele procedure moest worden overgedaan.

Geheime zitting

Vandaar dat de drie kandidaten zich tijdens het geheime gedeelte van de jongste politieraadszitting opnieuw aan de raadsleden voorstelden. Daarnaast werden de diverse adviezen onder de loep genomen en werd de beslissing van september ingetrokken, zodat de raadsleden opnieuw konden stemmen over de kandidaten. Logisch eigenlijk, vermits de politieraad er tijdens de nieuwe legislatuur helemaal anders uitziet. Zo neemt de nieuwe Brechtse burgemeester Luc Aerts (CD&V) de plaats in van zijn voorganger Jos Janssens. Uiteindelijk haalde Vissers het van Smet met 13-12.

Toch is het niet zeker dat Vissers de nieuwe korpschef wordt. En of het college opnieuw voor Smet gaat, is eveneens koffiedik kijken. "We bekijken de kwestie tijdens onze eerstvolgende collegezitting", deelden de burgemeesters Harry Hendrickx (DBM) van Malle en Katrien Schryvers (CD&V) van Zoersel mee. Uiteindelijk beslist de minister.

JVs
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio