Meerderheid verhoogt totale belastingdruk

Print
Boechout - Boechout hervormt de belastingen lichtjes. De coalitiepartijen CD&V, Spirit, Sp.a en Groen! willen immers zowel de personenbelasting als de opcentiemen op de onroerende voorheffing meer in de buurt van het Vlaamse gemiddelde brengen.
BR>
De aanvullende personenbelasting brengen ze terug van 7,7% naar 7,3%. Vorig jaar betaalde de Boechoutenaar gemiddeld 306 euro personenbelasting. Vanaf dit jaar wordt dat 290 euro. In vergelijkbare gemeenten bedraagt de personenbelasting gemiddeld 264 euro.

De opcentiemen stijgen van 1.100 naar 1.230. In 2006 betaalde de Boechoutenaar 171 euro onroerende voorheffing. Vanaf nu wordt dat 191 euro. "Toch is dit nog altijd 32 euro minder dan in vergelijkbare gemeenten", zegt schepen van financiën Bart De Clerck.

Alles samen zal elke Boechoutenaar gemiddeld dus vier euro extra moeten betalen aan gemeentelijke belastingen. Voor de gemeente levert de fiscale hervorming 51.000 euro extra per jaar op. Een vijftigtal bedrijven zal geen belasting op drijfkracht meer hoeven te betalen, omdat de vrijstelling bij de berekening van deze belasting verhoogt van 10 naar 50 kw.

Projecten

Belangrijke projecten van de nieuwe bestuursploeg zijn de fietspaden langs de Wommelgemsesteenweg, de Boechoutveldweg en de Veldkant. Er komen ook een fietsverbinding tussen Vremde en Boechout vanuit de Weverstraat, en een veilige fietsoversteek aan het kruispunt Borsbeeksesteenweg-Spokenhofstraat. Het kruispunt Boshoek-Alexander Franckstraat wordt heraangelegd.

Het nieuwe gemeentebestuur beoogt ook een versterking van het personeelskader. Zo worden een voltijdse cultuurcoördinator en een halftijdse sportfunctionaris aangeworven. Verder maakt het bestuur ook gelden vrij voor de herstelling van het dak van de kerk van Vremde, de ingang van het park Bisenwijcke, een polyvalente zaal en sportinfrastructuur op het domein Bulka, en de herinrichting van de omgeving van de molen. Voor de ondersteuning van het "betaalbaar wonen"-beleid voorziet het bestuur 25.000 euro.

LVG
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio